'Filmosofi' = Kärleken till filmen via visdomen och tvärtom. Ett roligare sätt att bli klok!

                           Wolff & Cosmopolis

                           En skräckfilm för tänkare om livet, ledan och vår tids fåfänga, med grungy vibbar, blekta färger, skoningslösa bildval och kusliga referenser. Tonsatt med ett monotont och nervpirrande retro-sci-fi-soundtrack. Om du kom hit för lättsinnig humor har du hamnat fel.

                           Det här är reflektioner över David Cronenbergs film "Cosmopolis" och Lina Wolffs roman "Bret Easton Ellis och de andra hundarna" i tre delar. En "filmosofisk" undersökning av hur verken förhåller sig till varandra, på ytan, i djupet, existentiellt, cyniskt, postmodernt ...

                           Vad säger de om vår tid - om kvinnohat, näthat och dagens skolskjutningar? Vad säger de om livet, döden och vår flytande existens? Vad säger de om människan? Och vad har allt detta att göra med Slipknot, Doom, Inception och Tarantino?

                           N.B. Den här filmen är magstark! Om du inte tål våld, sex eller gravtunga tankar, så finns det, som tur är, väldigt många andra saker att titta på. Till er andra, som likt Nietzsche inte ser hur man någonsin kan bli vis med dålig matsmältning, säger jag: välkomna!

                           "I som här inträden låten hoppet fara!"

                           Linas hemsida: linawolff.se